Bussen en trams met een zomers tintje

HTM-directeur Bierman en Wethouder Mulder (R)

Wethouder Anne Mulder en algemeen directeur van HTM Jaap Bierman gaven vandaag het feestelijke startschot voor de zomercampagne van HTM. “Wij dragen graag ons steentje bij aan de bereikbaarheid van de Haagse kust, van Kijkduin tot Scheveningen. Onlangs vervoerden we in één weekend maar liefst 50.000 reizigers naar de stranden. Dat doen we met plezier en inzet van vele HTM’ers”, aldus Bierman tijdens de aftrap.

Tram 1, 9, 11 en bus 21, 22, 23, 24, 26 en 28 rijden allemaal richting de kust. Bierman: “Om de reis te veraangenamen maakten we van onze tram 1, ook wel bekend als de Bikinilijn, en onze Stap in de Zóóómerbus echte blikvangers. Net als een flink aantal haltes in de stad waar je op de strandlijnen kunt opstappen.”

Woordgrappen

De Bikinilijn en de Stap in de Zóóómerbus zijn zowel aan de buiten- als de binnenkant voorzien van zomerse taferelen. Natuurlijk ontbreken ook dit jaar de bekende woordgrappen niet. Op zo’n 25 haltes geeft HTM aan hoeveel minuten het duurt voordat je aan de kust bent. “Vaak is dat sneller dan met de auto, voordeliger én levert de reis per tram of bus geen parkeerstress op.”

Aantrekkelijk

De gemeente Den Haag biedt, in nauwe samenwerking met onder andere HTM, Q-Park, World Forum, ook dit jaar de voordelige Park+Beach tickets aan. Deze zijn in de zomervakantie van 8 juli tot en met 18 augustus dagelijks geldig. De hele dag parkeren en vervolgens met tram of deel(bak)fiets naar het strand kost 6 euro en voor iedere persoon 1 euro extra.

Daarnaast biedt HTM in de zomer het Zóóómer groepsretour aan. Deze kost 8,95 euro voor maximaal 5 personen, is geldig in alle bussen en trams van HTM, en brengt je heen en terug naar het strand, het park of het terras. Het Zóóómergroepsretour is verkrijgbaar via de HTM Ticketapp.

Alle informatie is te vinden op www.htm.nl/zomer

Foto: Peter Trimbos/HTM