De rood-bruine tram verdwijnt in 2026

Tramsporen vernieuwd in Loosduinen

De rood-bruine tram verdwijnt in 2026
Tramsporen ondergaan vernieuwing in Loosduinen

HTM gaat tussen 16 oktober en 12 november werkzaamheden uitvoeren aan de tramsporen tussen De Savornin Lohmanplein en het Arnold Spoelplein in Den Haag. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de huidige rails en het aanleggen van nieuwe. Het OV-bedrijf laat eveneens de bovenleidingen vernieuwen en een nieuwe laag asfalt aanbrengen.

Tijdens de werkzaamheden tussen 16 oktober en 29 oktober vervangt bus 33 tram 3 tussen halte De Savornin Lohmanplein en het eindpunt Loosduinen. Bus 33 rijdt een aangepaste route die op de heenweg anders is dan op de terugweg. Vanwege de werkzaamheden kan de bus niet bij alle vervallen tramhalten stoppen.

Bus 26 (alleen richting Kijkduin) rijdt tussen 16 oktober en 12 november vanaf het Arnold Spoelplein via de Symfoniestraat en de Ockenburghstraat. De halte Pisuissestraat in de richting Kijkduin vervalt.

Tram 3 en 34 rijden tijdens de werkzaamheden de reguliere route tussen halte Zoetermeer Centrum-West/Lansingerland-Zoetermeer en halte De Savornin Lohmanplein. Alle informatie over de gevolgen voor het openbaar vervoer is te vinden op www.htm.nl of in de HTM reisapp.  

Bereikbaarheid 

Locaties en straten rondom het werkgebied zijn minder goed bereikbaar en is er sprake van diverse omleidingen. Verkeersborden zullen deze ter plaatse aangeven met verkeersborden. Ook is er inzet van verkeersregelaars. De huisvuil-inzamelingspunten blijven beschikbaar. De parkeerplaatsen op het deel tussen De Savornin Lohmanplein en Arnold Spoelplein zijn deels niet te gebruiken en/of aangepast.