Scheveningen luidt alvast nieuw jaar in met vreugdevuur

Scheveningen vierde vanavond voortijdig het komende nieuwe jaar met een spetterend, knallend vuurwerk en het aansteken van de traditionele vuurstapel. Vanwege de voorspelde harde wind vanavond en morgen, besloot de gemeente vanmiddag dat de grote Scheveningse Oud- en Nieuw-show de dag voor Oud en Nieuw moest plaatsvinden. Net zoals vorig jaar.

Het is te hopen dat het geen trend wordt, want de traditionele vreugdevuren in Scheveningen en Duindorp horen met Oud en Nieuw te branden. Maar de honderden mensen die vanavond op het evenement afkwamen maalden er niet om. Zij zagen vanaf 19.00 uur een werkelijk fantastisch vuurwerk dat tien minuten lang plofte, knalde en siste. Zo spannend was het nooit eerder, ook niet op de vuurwerkfestival-edities die tot enkele jaren terug in augustus plaatsvonden. De apotheose was een echt spektakelstuk dat de toeschouwers zich nog lang zullen heugen. De hier vertoonde video spreekt boekdelen.

Daarna was het een kwartier wachten op het ontsteken van de vuurstapel. Gezien de vonkenregen van 2018-2019 die destijds voor angstige momenten zorgden op Scheveningen, mochten de vuurstapels in Duindorp en Scheveningen niet hoger zijn dan tien meter. Dat het vreugdevuur vanavond aan moest, was voor de organisatie geen probleem. De vuurstapel was gisteren al afgebouwd. Om 19.25 uur ging de fik erin. Aarzelend at het vuur zich door de top van de palletberg. Twee poppen en een Scheveningse vlag op de top van de stapel gingen in vlammen op en daarna ging het vreugdevuur pas echt goed los.

Scheveningers en Hagenaars hadden een prachtavond. En morgennacht begint in Den Haag het echte werk. De redactie van De Haagse Gazet wenst u alvast een fantastisch, liefdevol en gezond 2024 toe!